ro | en

Imobil de birouri – Calea Plevnei

Autor: arh. Romeo Simiraș
Coautori: arh. Mihnea SIMIRAȘ, arh. Ana Simiraș
Birou de proiectare: D.A. AGENȚIE DE DESIGN ȘI ARHITECTURĂ

Comentariul autorului

Terenul este situat pe Calea Plevnei, in vecinatatea Spitalului Witing. Prevederile de construire ale PUZ existent la data preluarii proiectului impun o retragere de la aliniament de 10 m, posibilitatea de construire la calcan pe 3 laturi si un regim de inaltime S+P+4.

Programul: imobil de birouri si farmacie la parter.

Avand in vedere configuratia geometrica a vecinatatilor, incinta si cladirile spitalului si latimea de doar 10 m a sitului, s-a optat pentru o forma a planului care sa asigure fronturi de iluminare naturala pe doua laturi si o curte de lumina in spate.

Organizarea interioara a planului, open-space, permite la nevoie compartimentarea in functie de necesitati.

Subsolul este extins pana la aliniament si este utilizat ca spatiu de lucru. Iluminarea subsolului se face prntr-o curte de lumina.

Accesul principal se face la parter, pe o pasareala cu pardoseala semitransparenta dispusa peste si in lungul curtii de lumina. Astfel, frontul fatadei dinspre strada ramane atribuit accesului si spatiului farmaciei.

Avand in vedere orientarea fatadelor vitrate s-au prevazut protectii parasolare din impletitura de sarma de inox.Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
studii și proiecte