ro | en
B.S. Apartament

B.S. Apartament

Autori: arh. Patricia Laslau
Birou de proiectare: B.A.H.A. – Birou de Arhitectura Home Ambiance SRL

Colaboratori:
Mobilier: Movi design
Iluminat: ARN store
Foto: Vlad Creteanu

Comentariul autorului

Amplasat la marginea plajei, apartamentul situat la Marea Neagră, a fost gândit ca o oază de evadare pentru beneficiarii marii aglomerații ale capitalei, unde locuiesc în fiecare zi. Apartamentul a fost conceput ca un antidot pentru viața orașului, cu intrarea, bucătăria, zonele de lectură, de luat masa și de living, toate combinate într-un spațiu luminos și calm. Proiectul se concentrează pe crearea unui spațiu deschis, plin de lumină, cu o paletă de materiale tactile pentru a forma căldură senzorială și relaxare. Materialele selective și corpurile de iluminat evocă amintirile proprietarului cu privire la vacanțele sale mediteraneene.
Am început conceptul de amenajare de la calitățile incontestabile ale priveliștei oferite de amplasarea apartamentului. Livingul are ferestre foarte generoase, pe doua laturi - sud si vest, de unde se vede marea. Așadar, am profitat de faptul că spațiul este inundat de lumină naturală și scăldat în lumina soarelui, pe tot parcursul zilei, dar și de dorința clientului ca amenajarea să reflecte cât mai mult spiritul locului, și am creat o zonă de living care pare învelită în pânze albe (amintește de bărci cu vele). De aici și opțiunea pentru perdele albe din in natural și canapea albă. Pe acest fundal învelit în pânze albe, singurele care ies în evidență în compoziție sunt corpurile de iluminat minimaliste și liniare, care ne duc cu gândul la undițele de pescuit.
Acest tip de living este înconjurat de bucătărie, terasă și sufragerie, generând un loc ideal pentru a găzdui oaspeții și a se relaxa alături de membrii familiei. Bucătăria, situată în imediata vecinătate a livingului, a fost cât se poate de discretă, fără să-și simtă prezența, de un alb imaculat, și este evidențiată de o carcasă de corian cu model perlat. Pentru zona de luat masa, am dorit sa marcăm spațiul folosind ca și corp de iluminat, un obiect care sugerează o plasă de prins pește. Dormitoarele au fost tratate asemănator, în nuanțe deschise, în tonuri de alb/galben/auriu, pentru a reflecta cât mai mult soarele și spiritul locului.
În opinia mea, baia este un spațiu intim și cel mai bun mod de a transmite acest lucru a fost prin folosirea unei palete de culori cât mai închise, ceea ce ar duce la ideea de grotă. Tapetul pentru baie, dedicat spațiilor interioare care se concentrează în jurul ideii de wellness și apă, aduce un gust al senzației de soare specific insulei grecești, iar finisajul pardoselii ne duce cu gandul la culoarea nisipului.