ro | en
Apartament Badea Cârțan 13

Apartament Badea Cârțan 13

Autori:
Autor principal:
arh. Elena Dragu
Co-autor:
arh. Andrei Cumpănășoiu
Birou de proiectare: Cumulus Architecture

Colaboratori:
Foto: Andrei Mărgulescu

Comentariul autorului

Direcția amenajării locuinței de 110 mp din Badea Cârțan 13 este dorința de a recrea cadrul și atmosfera unor locuri foarte particulare, respectiv Soho House Club Chicago și Tulum, Mexic, locuri în care beneficiarul a trait unele din cele mai frumoase experiențe.
Din aceste surse contopite am preluat o combinație eclectică de mobilier și elemente de design într-o paletă de culori puternice și calde. De la Soho House ne-a inspirat culoarea albastră și lejeritatea cu care combină elemente dispersate, dar care ulterior își găsesc punctul comun de conviețuire; din Mexic, am împrumutat roșu puternic, aplicat volumetric. Practic, întregul concept s-a organizat în jurul culorilor, susținute, nu întamplător, și de colecția de tablouri cu ogari. Cerința clientului a fost crearea un spațiu primitor, dar diferit; boem și pretențios, fără a fi excesiv; să nu fie minimalist, nici industrial; să ii aminteasca de Mexic, dar și de Soho house club Chicago. Elemente surprinzătoare precum nișa roșu-corai și zona holului de acces finisată cu alamă sunt echilibrate de tonurile închise ale pereților și mobilierului de culoare neagră. Un alt element care și-a făcut loc în procesul de design îl constituie colecția de tablouri cu ogari, însă și pasiunea proprietarului pentru plante. Liniile puternice ale amenajării sunt îndulcite de curbele plafoanelor și lumina caldă și generează o experiență liniștitoare. Spațiul se împarte foarte clar în zona de zi, deschisă, cu hol acces, living și loc de luat masa; acesta din urmă se prelungește în exterior cu o terasă suficient de generoasă.
Elementul de la care s-a plecat a fost culoarea albastru marin, regăsită apoi generos în toată zona de zi, la pereți și la plafon. Paleta cromatică variată, intensă pentru zona de zi, cu culori puternice: albastru marin și rosu-corai, dar soft și odihnitoare pentru spațiile de noapte: dormitoare, băi, unde domină albul și griurile calde. O provocare a fost găsirea unor spații de depozitare care să nu fie masive în contextul spațiului, însă și folosirea culorilor închise, fără a rezulta un spațiu întunecat.

Suprafață: 110 mp



Alte lucrări cu aceiași autori: