ro | en
Apartament Plugarilor

Apartament Plugarilor

Autori: arh. Elena-Roxana Jipa, arh. Silvia Olteanu
Birou de proiectare: Lime Studio S.R.L.

Colaboratori:
Foto: Sabin Prodan (Tryingtodoart)

Comentariul autorului

În amenajările de interior plafoanele sunt adesea ignorate și lăsate albe, însă a adăuga culoare plafonului reprezintă o variantă îndrăzneață de a revitaliza design-ul unui spațiu.

Pentru o estetică unitară negrul a fost inserat gradual în amenajare, începând cu elemente decorative mici, precum plinta, bateriile și accesoriile de baie, detalii de mobilier și decor, și încheiând cu un plafon negru care leagă toate aceste elemente.

Un mit bine cunoscut în amenajările de interior este faptul că nuanțele închise sunt considerate a face spațiile să pară mai mici. În situațiile în care nuanța închisă este echilibrată de texturi și culori potrivite, efectul produs este invers - spațiile par mai mari. Astfel, atunci când plafonul este vopsit negru, ochiul este atras către partea superioară a amenajării creând iluzia unor pereți mult mai înalți.

În amenajarea din Plugarilor, un alt aspect foarte important, pe lângă ideea îndrăzneață a plafonului negru, este iluminatul, atât cel general cât și cel de ambient. Iluminatul contribuie la accentuarea elementelor metalice ale mobilierului, dar și a suprafețelor calde de lemn. Spoturile, candelabrul și benzile LED adaugă valoare imaginii de ansamblu a amenajării.

Masculin și zen, stilul creat devine original, un design care aduce în atenție mai multe "straturi" și materiale: decor simplu, detalii contrastante, plafon întunecat, inspirație industrială și materiale naturale (lemn, marmură, piele).

Pe lângă o amenajare suprinzătoare, plafonul negru, cel ce guvernează întreaga amenajare, este cel care transformă spațiul într-unul rafinat, luxos și sofisticat. El adaugă interes acolo unde nu te-ai aștepta și face că întreg spațiul să devină mai interesant.



Alte lucrări cu aceiași autori: