ro | en
Monochrome lines

Monochrome lines

Autori: arh. Cristina Caradim, arh. Radu Caradim, arh. Andreea Istrate, arh. Emanuel Budaies
Birou de proiectare: Studio 2.1

Comentariul autorului

Un interior modern, minimalist în care am îmbinat nuanțe de gri, negru și marmură albă cu diferite elemente din lemn sau alamă pentru a aduce căldură spațiului. În primul rând am pornit de la recompartimentarea zonei de zi - deschiderea bucătăriei către living și creearea unei unități stilistice în toate spațiile. Paleta cromatică și de materiele a fost un alt punct de plecare: am îmbinat elemente brute precum beton, microciment, metal, lemn cu cele elegante precum marmură, alamă, catifea. Pentru zona de zi s-a dorit în primul rând un open space. Lucrul acesta ne-a permis să propunem între cele două spații un element insular, ce funcționează ca zonă de luat masă, insulă de bucătărie pentru preparare dar și suport pentru televizor și alte electronice (router, playstation,etc) pe verso. Bucătăria prin finisajele alese pentru mobilier pare că face parte din perete, accentul cade aici pe volumul negru și pe lastra de marmură.
Pentru zona de luat masă am ales să folosim o oglindă de dimensiuni mari pentru a da impresia de un spațiu mai generos și a aduce mai multă lumină în cameră, fiind poziționată pe peretele opus geamului.
Dormitorul matrimonial are un colț teșit, rezultat din forma clădirii. Pentru a masca acest aspect am ales să îl placăm cu o oglindă pentru a da senzația de continuare a spațiului. Cadrul de pat și tăblia sunt realizate pe comandă pentru a se mula perfect pe dimensiunea peretelui și de a susține asimetria pornită de colțul teșit al camerei. Această asimetrie este susținută și prin prezența corpurilor diferite de iluminat și a măsuțelor folosite pe post de noptiere.



Alte lucrări cu aceiași autori: