ro | en
Complex cu ape termale Lac Băneasa

Complex cu ape termale Lac Băneasa

Autori: Joița Alexandra Simina

Îndrumător: Dragoș Perju
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Comentariul autorului

Tema acestei lucrări provine din încercarea de a conștientiza importanța resurselor de apă termală de care beneficiaza zona de Nord a Bucureștiului. În urma unei documentari aprofundate, arhitectura reprezintă un răspuns pentru felul in care aceste resurse pot fi valorifcate.
S-a urmărit rezolvarea Masterplan-ului ce cuprinde funcțiuni regăsite într-o stațiune balneară și înglobarea acestora îintr-un concept unitar.
Conceptul este inspirat din sculptura dinamică numită "Mobile" realizată de Alexander Calder. Este vorba despre echilibrul întregului ansamblu, cum construcțiile "gravitează" în jurul sitului arheologic, cum fiecare element pune în echilibru întreaga compoziție, iar eliminarea unuia destabilizeaza totul.
Conceptul incipient al soluției de arhitectură se naște din preluarea golului din elemntul Calder si integrarea lui în construcție. Conceptul secundar este reprezentat de prisme din piatră naturală, pe care se așează clădirea, generând astfel spații pe dublă înălțime și o fluidizare a mișcării la nivelul bazinelor.



2023
Cercetare prin arhitectură
Diplome de arhitectură
Powered by: