ro | en
Restaurant Amada
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări horeca”
  • Premiul „Cel mai bun client de arhitectură”

Restaurant Amada

Autori: arh. Olivia Zahalca Postolache, arh. Radu Postolache
Birou de proiectare: Postolache Zahalca Arhitectura

Colaboratori:
Mobilier: Sensio
Lumini: BeeVision
Pardoseli ciment: Murali Artwork
Confecții metalice: Alexandru Popescu
Lucrări lemn: Atelier Microproducție, Pupăzan

Comentariul autorului

Situat într-o casă veche cu istorie din centrul Câmpulungului, proiectul încearcă să găsească un echilibru între elementele vechi originale ale casei de început de secol și elemente actuale moderne – astfel punând în principal accentul pe combinația de materiale, texturi și geometrii (lemn masiv, cărămidă aparentă alături de marmură, beton, confecții metalice aurii) și mai ales cum lumina îmbracă aceste forme și materiale creând atmosfera întregului spațiu. Un fundal monocrom sobru – negru gri, este cel mai potrivit pentru acest joc de forme și lumini.

Concentrat in jurul preparării pizzei tradiționale napoletane, piesa de atracție a restaurantului este cuptorul autentic și masa de preparare a pizzerului, poziționate central în camera principală de intrare – celelalte camere de servire sunt orientate către cuptor, astfel ca toți clienții să ia parte și să se poată bucura de actul și măiestria preparării unei pizze adevărate.

Comentariul juriului

Acest proiect a fost apreciat în contextul locului în care a fost creat - un oraș mic, deconectat de practicile arhitecturale de calitate, moderne. Este întotdeauna o abordare bună să încerci să educi o comunitate oferindu-le exemple de arhitectură și design de calitate. Juriul a apreciat felul în care a fost abordată tema proiectului precum și alegerea obiectelor decorative ce fac referire la funcțiunea locului.”



Alte lucrări cu aceiași autori: