ro | en
Apartament Atlantic
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări rezidențiale”

Apartament Atlantic

Autori: arh. Olivia Zahalca Postolache, arh. Radu Postolache
Birou de proiectare: Postolache Zahalca Arhitectura

Colaboratori:
Execuție mobilier: Movi Design Factory
Vopsea decorativă: Murali Artwork
Iluminat: Lighting Solutions

Comentariul autorului

Un apartament gândit într-un stil clasic contemporan pentru o persoană tânără – un spațiu liber și deschis, puțin încărcat, dar ce înglobează toate necesitățile și multe spații de depozitare.

Designul propus urmărește relația dintre materiale/texturi și culori, modul în care se suprapun și se citesc în diferite planuri. Mobilierul custom negru și elementele ritmate verticale din esență de stejar domină spațiul, dar accentele de culoare – verdele (mobilierului de bucătărie și al pereților de accent) sau rozul somon al scaunelor – sunt cele care animă cu adevărat și dau caracter spațiului.
Elemente de decor, corpuri de iluminat sau mici piese de mobilier vin în conturarea stilului clasic contemporan al casei.
Citită într-un plan secund al living-ului, bucătăria se profilează minimalist pe un perete neutru, finisat cu o tencuială decorativă pe baza de ciment, rezistentă la murdărie, integrându-se astfel firesc și natural în decorul și imaginea spațiului de zi.

Cea de-a doua cameră a apartamentului, dormitorul, reia aceleași culori și materiale – negru, verde, lemn, același tip de spațiu bazat pe linii clare și simplitate – un front liber, deschis al patului și un front închis al dulapului pe toată suprafața peretelui de intrare. Folosirea oglinzii la ușile dulapului crează profunzime, dublând imaginea dormitorului.

Comentariul juriului

Designul apartamentului este caracterizat de echilibru, o senzație omogenă și soluții inteligente de design. Piesa centrală a amenajării este peretele comun dintre bucătărie și spațiul de locuit, care devine o soluție funcțională, dar estetică a spațiului. Acesta combină funcțiile practice ale bucătăriei cu o gamă de materiale elegante și combină bucătăria și spațiul de luat masa; el funcționează, deci, atât practic, cât și ca element de design. Întregul spațiu este susținut printr-o paletă de culori și o paletă de materiale foarte bine executate.



Alte lucrări cu aceiași autori: