ro | en

Joc la dublu

București, România
Autori: arh. Ilinca Maican, arh. Anca Maria Păsărin-Ferreira-Garcia De Almeida / Architecture to Measure

Comentariul autorului

Proiectul de față a presupus amenajarea pentru două fete de școală, de 10 și 12 ani, a unei camere de bloc de numai 9,8mp.
Soluția aproape impusă de suprafața foarte redusă a camerei de a folosi paturi suprapuse a trebuit tratată de așa manieră încât distanța dintre paturi și până în tavan să nu rezulte a fi claustrofobică. Folosind o dispunere în L am reușit să micșorăm distanța pe verticală între cele două paturi și să folosim mai eficient spațiul de sub paturi. Pentru părinți a fost foarte important ca biroul să fie la fereastră și ca fiecare din fete să se simtă confortabil. Tipic pentru vârsta lor, fetele și-au dorit să se poată juca și să poată lucra împreună, dar, în același timp, să se poată retrage într-un loc al lor și să aibă spații de depozitare separate și egale pentru fiecare. Nici un locușor nu a rămas neutilizat, pentru a reuși să acomodăm toate lucrurile și a păstra un aspect aerisit și luminos.
Am lucrat îndeaproape atât cu fetițele care s-au implicat activ în negocierea spațiilor și în alegerea culorilor, cât și cu executanții pentru a ne asigura că toate mecanismele și elementele mobile funcționează perfect.



Alte lucrări cu aceiași autori: