ro | en

Jack-in-the-Box

București, România
Autori: arh. Ilinca Maican, arh. Anca Maria Păsărin-Ferreira-Garcia De Almeida / Architecture to Measure
Colaboratori: Dragos Costache

Comentariul autorului

Intervenția constă în mobilarea unui dormitor pentru o fetiță de cinci ani.
Tema formulată de beneficiar a fost simplă și clară – un pat înălțat, un pat pentru petreceri în pijama și un loc de citit. Părinții au fost preocupați și de aspectele practice precum integrarea unui amplu spațiu de depozitare și de siguranța fetiței, mare cățărătoare și exploratoare.
Astfel, ansamblul realizat încorporează spații dedicate pentru depozitarea de haine, jocuri, jucarii și cărți, un mic birou și un pat în plus pentru petrecerile în pijama.
Alegerea lemnului masiv și folosirea de pigmenți colorați naturali a fost din start o cerință. Echilibrul între păstrarea fibrei lemnoase aparentă și înveselirea mobilierului prin utilizarea culorilor a dus la vopsirea anumitor elemente, folosite ca accente.
Mobilierul este alcătuit din patru părți independente din punct de vedere structural: spațiul alocat depozitării situat la capul patului, patul ridicat, patul suplimentar cu sertarele situate sub el și volumul alcătuit din birou, bibliotecă și spațiul de joacă. Prin această alcătuire s-a urmărit o evoluție lesnicioasă a ansamblului odată cu trecerea timpului prin posibilitatea inlocuirii unui singur element.



Alte lucrări cu aceiași autori: