Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2018 » Proiecte de arhitectură
ro | en

Centru Multifuncțional Băile - Turda

Turda, jud. Cluj, România
Autori: arh. Ruxandra-Ioana TONCO, Alexandru PALCAU, Cristina GRIJINCU, Mădalina - Mihaela ZAHARIA / Novelty AE
Colaboratori: Structură: Marius Tănase
Instalații: Mihai Ghițoi

Like

Comentariul autorului

Proiectul urmărește îmbunătățirea spațiului public urban prin dezvoltarea unor spații diverse de petrecere a timpului liber, în directă legătură cu viziunea de dezvoltare a autorităților în ceea ce privește creșterea mediului cultural-educativ, social, dar și recreativ la nivelul municipiului Turda. Terenul intervenției se află în apropierea zonei Băi Sărate ce a constituit de-a lungul timpului un loc de atracție pentru locuitori, datorită peisajului, microclimatului și poziționării în oraș. Situl este caracterizat de diversitate - zona propusă pentru centru dezvoltă puține diferențe de nivel, având forma unui platou cu arbori de dimensiuni impresionante. Terenul coboară abrupt spre Lacul Tarzan - o pădure deasă.
Compoziție - Centrul se dezvoltă sub imaginea unui ansamblu pavilionar, a cărui dispunere în plan a constituit una din marile provocări ale proiectului. În scopul păstrării arborilor existenți ce dau personalitate locului, dezvoltarea spațiilor necesare Centrului Multifuncțional a avut ca start poziționarea pavilionului dominant, ce contine activități cultural-educaționale și Centru de zi. Accesul se realizează pe un drum existent ce va fi supus modernizării aspectul acestuia este ramificat, din aceleași considerente de protejare a arborilor existenți.Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2018, secțiunea Proiecte de arhitectură
Aqua - Primus Sîngeorz - Băi
arh. Ruxandra-Ioana TONCO, Alexandru PALCAU, arh. Elena Daniela LAZĂR, Cristina GRIJINCU
Ediția 2018, secțiunea Proiecte de arhitectură
Centru Recreativ " Legacy"
arh. Ruxandra-Ioana TONCO, Alexandru PALCAU, Cristina GRIJINCU, arh. Dominique BOGDANAȘ, arh. Robert GHIȚĂ, Mădalina - Mihaela ZAHARIA
Ediția 2018, secțiunea Proiecte de arhitectură
White Cruise Bar
arh. Ruxandra-Ioana TONCO, Alexandru PALCAU, Mădalina - Mihaela ZAHARIA, arh. Elena Daniela LAZĂR
Ediția 2018, secțiunea Proiecte de arhitectură
Masterplan Zona Verde - Est
arh. Ruxandra-Ioana TONCO, Alexandru PALCAU, Cristina GRIJINCU, Mădalina - Mihaela ZAHARIA