ro | en

"Ne vedem în Sibiu" . Concurs de mobilier urban

sibiu, jud. Sibiu, România
Autori: arh. Cosmin Dragomir, arh. Alina Gabriela Dragomir, arh. Cătălin Filip, st.arh. Iulia Ilie / Studio A19 / S.C. BEGIN ANYWHERE S.R.L.
Colaboratori: Colaborator: Mihai Toma

Comentariul autorului

Propunerea s-a născut ca răspuns al unor nevoi firești din interiorul comunității: nevoia de a se întâlni și de a se exprima. Astfel, întregul scenariu de apropriere a spațiului reflectă o strângere laolaltă naturală, în care, prin flexibilitatea soluției și prin lipsa constrângerilor, oamenii să se simtă liberi.
Cele trei componente principale ale propunerii – masa, scaunele și mecanismul de producere a energiei – înfățișează o aparentă liniaritate, însă, de fapt, fiecare are capacitatea de a crea mici nuclee umane și locuri de dialog ad-hoc. Compozițional, masa – ca obiect arhetipal al adunării și dezbaterii, devine elementul central al proiectului, în jurul căreia, datorită flexibilității poziției scaunelor, oamenii se pot așeza în multiple moduri.
Mecanismul de producere a energiei relevă, de asemenea, ideea de comunitate, prin efortul colectiv de acționare manuală a greutății. Aceasta constă într-un panou de tablă groasă și reprezintă un element de expresie a comunității, o "tabula rasa" pe care sunt inscripționate gândurile colective.
Deși este conceput în relație cu locul dat prin temă, independența proiectului și capacitatea lui de a deveni reper îi permite amplasarea și în cadrul altor spații cu vocație publică, reprezentând astfel un obiect adaptabil, care își păstrează în același timp forța conceptuală.Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură