ro | en

Evergreen Residence

Voluntari, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Cristian -Cosmin Frunză, arh. Alexandra Ioana Frunză / SC Cofran Design SRL

Comentariul autorului

Propunerea de față cuprinde studiul de caz pentru un complex rezidențial multifuncțional, unde regăsim diverse tipuri de locuire (locuințe colective, locuințe cuplate și locuințe înșiruite) precum și dotări extra necesare unui astfel de complex.
Principalul element definitoriu este unitatea vizuală obținută prin folosirea aceluiași tip de finisaje și cromatică. Volumetriile sunt simple, cu finisaje contemporane din beton aparent, sticlă, confecții metalice și placări de lemn masiv. Locuințele colective ”răsar” din verdeața înconjurătoare, devenind luminoase și din ce în ce mai apropriate de natură prin lemnul de la nivelurile superioare.
Soluția propusă pune accent pe ”viața verde”, prin eficientizarea spațiilor verzi care reprezintă un procent semnificativ (inclusiv crearea unui parc), dar și prin tehnologii sustenabile, cum ar fi panouri fotovoltaice deasupra pergolelor ce acoperă locurile de parcare, menite să ofere energie pentru spațiile comune din complex.
Distanța propusă între construcții, precum și retragerile diferite ale acestora sunt menite să ofere o însorire optimă.Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură