ro | en

Micro locuință - concurs

Comentariul autorului

Pornind de la o conceptul de locuință si necesitătile umane pe care le îndeplinește această funcțiune, am ajuns la preistorie, ca sursă de inspirație, întrucât acestea îndeplineau nevoile imediate de adăpost.
Obiectul reprezintă reinterpretarea formelor geologice printr-o anvelopantă neregulată din profile de fațadă metalică alternată cu panouri de fațadă din beton care aduc în volumetrie elementul mineral.
Locuința beneficiaza de o deschidere amplă care evocă accesul în pesteră, permițând o iluminarea naturală și o încadrarea în peisajului exterior.
Conceptul de locuință la limita necesității a generat un spațiu unitar care îndeplineste funcțiunile de zi și de noapte alternativ. Zona de locuire este alcătuita dintr-un living și o zonă de lucru care, în timpul nopții, devine dormitor. Întrucât spațiul de lucru și dormitorul sunt folosite în momente diferite ale zilei, soluția propusă este un mobilier pliabil care, în timpul zilei, poate fi folosit ca birou și în timpul nopții generează un pat de două persoane. Singura funcțiune segregată de restul spațiilor este grupul sanitar, fiind separat de restul locuinței prin pereți de compartimentare.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură