ro | en
Cc House – Locuințe modulare din beton

Cc House – Locuințe modulare din beton

Autori: arh. Adina Dobrotă, arh. Andreea Stănică, arh. Eusebio Ungureanu

Colaboratori:
Beneficiar: InHaus

Comentariul autorului

Scopul proiectului a fost de a proiecta o casă modulară din beton care să ofere confortul necesar al unei reședințe curente, cu o suprafață de 150-300 mp.

Cc House a pornit de la ideea de adaptare la orice tip de sit și necesități, rezultând în urma procesului de design două module constructive care se pot uni atât pe orizontală cât și pe verticală, și care pot fi implementate în orice locație. Ambele module au forma literei "C", primul având dimensiunile de 3.50x3.50x3.50 m, iar al doilea dublându-și înălțimea pentru a acomoda scara (circulația verticală) și pentru a oferi posibilitatea dezvoltării celui de-al doilea nivel. Aceste module se pot combina pentru a forma un refugiu montan, o casă unifamilială sau o clădire de birouri înaltă.

Casa propusă folosește natura ca legătură pentru spațiul interior; ambele curți interioare aduc mediul natural în mijlocul casei. Cu toate acestea, dimensiunea, poziția și destinația lor le diferențiază. În timp ce zonele mai publice (bucătăria și camera de zi) sunt grupate în jurul unei curți mai mari, orientate spre sud, spațiile mai private (dormitoarele) se deschid spre o curte mai mică, orientată spre est. Mai mult decât atât, deschiderile urmăresc și ele această logică. Fațada principală a casei este opacă, doar studioul fiind orientat spre nord. El este de asemenea situat la nivelul superior, fiind astfel mai intim și mai puțin vizibil de la stradă. Jocul dintre plin / gol creează diverse puncte de vizibilitate și unește spațiul, sau închide perspectiva către zonele intime, cum ar fi dormitoarele sau băile.

Design-ul casei oferă versatilitate și oportunitate pentru evoluție; de la stadiul inițial, adaptarea la diversele nevoi din timpul utilizării și posibilitatea producției într-un mod simplu și viabil.