ro | en
Locuințe ICABU

Locuințe ICABU

Autori: arh.int. Irina Ursu
Birou de proiectare: IUstudio

Colaboratori:
imagini 3D: stud.arh. Galina Anton

Comentariul autorului

ICABU – locuințe cu dimensiuni reduse, prefabricate și modulare ce sunt proiectate astfel încât să faciliteze locuirea și construirea bazată pe respectarea unor valori și principii: economie de spațiu, de resurse, de energie, durabilitate și sustenabilitate în construcții, bunăstare umană dată de evaluarea riguroasă a celor cu adevărat necesare.

O locuire în spații restrânse și compacte e ceva ce omul a știut; trebuie doar să-și amintească avantajele de apropiere și intimitate date de acestea. De asemenea, independența și priceperea de a construi a fiecărui om a fost inhibată, dar abilitatea poate fi recuperată cu ajutorul soluțiilor de arhitectură și design bine proiectate și accesibile pentru toți – toate acestea pentru a crește atașamentul față de spațiul construit și locuit.

Modulele sunt dimensionate astfel încât să permită o utilizare variată, adaptabilă nevoilor, scalabilă la 9mp, cu o asamblare ușoară și un design integrat. Structura modulelor din panouri CLT de asemenea este repetitivă, astfel încât sistemul constructiv să fie eficient și avantajos. Atât exteriorul, cât și interiorul poate varia în funcție de configurări și finisaj, rămânând, totuși, cu un aspect minimalist și simplu, ce trebuie să se încadreze în peisaj.

Aceste construcții, ce pot fi locuințe de vacanță, birouri, ateliere, unități de cazare încadrate întru-un complex, etc. sunt gândite să ofere confortul și intimitatea unei case, rămânând la proporții dictate de nevoi, împărtășind o estetică dată de simplitate și detalii curate.
În împrejurările din acest an, cu siguranță oamenii s-au gândit la refugii în natură, iar această soluție are intenția profundă de a oferi bunăstare, confort și timp de calitate cu familia.



Alte lucrări cu aceiași autori: