ro | en
Casa P62

Casa P62

Autori: Arh. Irina Ionescu, Arh. Florina Stanescu, Arh. Marius Dumitrescu

Colaboratori:
Structura: RomeHome
Execuție: RomeHome

Comentariul autorului

Aceasta casa este proiectata a fi o constructie metalica, prefabricata integral in fabrica in baza proiectului si montata la fata locului in santier de catre firma producatoare.
Constructia va fi realizata pe o structura frame din profile de otel zincat cu pereti subtiri, pe care, s-a implementat conceptul NZEB (near zero energy building). Structura frame a va permite o interventie relativ destul de redusa asupra terenului pentru implementarea fundatiilor din beton armat, mult reduse fata de o casa construita in sistemul clasic de zidarie si/sau beton armat.
Casele pe structura metalica din profile de tabla de otel zincat procesate la rece prezinta mai multe avantaje, cum ar fi: timp de executie redus, greutate redusa a structurii si a casei, precizie in executie, rezistenta si stabilitate in timp, rezistenta ridicata la umiditate si coroziune, cea mai buna alegere pentru case eficiente energetic.
Locuinta se desfasoara pe 2 nivele, parter si etaj 1.
Suprafata parter: 136.50 mp
Suprafata etaj: 133.50 mp
Suprafata construita totala: 270.00 mp
Suprafata utila: 214.00 mp
Parterul este rezervat zonei de zi, si spatiilor tehnice: hol de intrare 8.00 mp, dining 16.30 mp, living room 32.00 mp, bucatarie 19.00 mp, camara 7.30 mp, hol 9.00 mp, casa scarii, grup sanitar 3.75 mp, spalatorie 5.8 mp, spatiu tehnic 6.50 mp.
Spatiile de zi comunica liber intre ele, dar si cu exteriorul prin suprafetele mari vitrate, care se deschid spre curte.
Etajul este destinat zonei de noapte si cuprinde: 2 dormitoare de cate 17.00 mp si 18.00 mp cu baie comuna 6.00 mp, un dormitory matrimonial 19.00 mp cu dressing de 11.00 mp si baie de 10.20 mp, hol 7.70 mp, casa scarii. Din baia matrimonial se ajunge pe un mic balcon care ofera intimitate, dar in acelasi timp creeaza senzatia de spatiu si natura.
Cele 2 planuri orizontale ale casei sunt sunt unite vizual prin spatiul vertical creat prin dispunerea pe verticala a locului de luat masa, usor de privit de la etaj, si prin casa scarii. Acestea formeaza un volum care se regaseste si in volumetria exterioara si separa la parter, functiunile de primire, de cele de servire, si la etaj, suita matrimonial de celelelate 2 dormitoare.
Spatiul liber peste locul de luat masa si casa scarii, transforma jumatate din holul de la etaj, in pasarela.
Toate spatiile casei sunt direct ventilate si luminate natural.
Cromatica exterioara se incadreaza si sustine linia volmetrica a casei, moderna si clara.