ro | en
Lines Tower

Lines Tower

Autori: arh. Lorena Gheorghiu-Bârsan, arh. Răzvan Bârsan

Colaboratori: Render arh. Ionel Pasmangiu

Comentariul autorului

Studiile arată o creștere constantă a cladirilor înalte în zona Midtown East. Aproximativ 32 de cladiri noi, mai înalte de 200 m se află în constructie în zonă, astfel schimbând orizontul din Midtown Manhattan.
Turnurile cu funcțiuni mixte, ce înlocuiesc construcțiile de înălțimi mici care nu se află în patrimoniu, sunt în vogă in toată lumea, în timp ce densitatea orașelor devine din ce in ce mai mare.
Lines Tower este o propunere, într-o locație importantă, aproape de Central Park, pe un sit aflat la intersecția a două bulevarde.
Arhitectura este una simplă, un design non invaziv, iar prin folosirea diferitelor tipuri de materiale funcțiunile sunt foarte evidente.
Cele doua fațade ce se pot observa de la baza clădirii, unde se află intrările principale, au un aspect mai dur, mai urban, prin folosirea unor elemente metalice decorative și fațada ventilată cu piatră. Următorele etaje sunt dedicate zonei de retail, cu un aspect mai elegant, geamuri mari care au rol de vitrină, iar zona de birouri care este acoperită cu un mesh translucid.
Etajele urmaătoare , care au destinația de rezidențial, se evidențiază printr-o fațadă de sticlă cu un grad de reflexie mai mare, dar ce permit luminii naturale să patrundă în spațiu.
Planul este curat și simplu, și poate fi împartit ușor în apartamente cu 2-3 dormitoare sau pot fi în stilul loft.