ro | en
Casa cu copac

Casa cu copac

Autori: arh. Izabela-Adelinne Tudorache
Birou de proiectare: Prag Studio

Colaboratori:
Randări: arh. Andrei Alexa
Structura: ing. Andrei Badiu (Firma S.C. Proiectare Constructii Civile, Industriale si Agricole S.R.L.)
Beneficiar: Molea Cosmin și Teodorescu Mihaela

Comentariul autorului

Situată în Voluntari, într-o zonă cu puțini vecini și fără context arhitectural, locuința propusă s-a format prin modelarea spațiilor și volumelor, ca o bucată de plastilină, în jurul necesităților familiei. Per total nu s-a urmărit o anumită formă ci pur și simplu a rezultat în urma îmbinării câtorva elemente importante: simplicitate, natură, lumină și confort. Din punct de vedere al designului, locuința este străbătută de două axe perpendiculare care nu se observă la prima vedere. În planul parterului este o axă orizontală ce unește curtea ascunsă cu diningul, lumina traversând astfel zona de zi atât dinspre Est cât și dinspre Vest, iar la nivel de design s-a format o a doua axă, verticală, prin cele două riflaje opuse, ce reprezintă atât un element practic, oferind intimitate spațiilor aferente, cât și un element de design, realizând o trecere subtilă de la un finisaj la altul și conectând astfel volume diferite. Am ales să mă joc atât cu forma locuinței cât și cu cea a terenului, formând astfel un spațiu comun între spațiul interior, terasă și natură, care altfel ar fi fost separate din cauza înălțimii subsolului și automat a necesității ridicării parterului față de sol.