ro | en
Suburban Retreat

Suburban Retreat

Autori: arh. Răzvan Bârsan, arh. Lorena Gheorghiu-Bârsan, arh. Simona Dinesscu, arh. Daniela Popescu
Birou de proiectare: RĂZVAN BÂRSAN + PARTNERS

Colaboratori: render arh. Ionel Pasmangiu

Comentariul autorului

Această propunere răspunde principalelor provocări ale vieții urbane, in contextul unei aglomerari accentuate – crearea de spații ce favorizează închegarea unei comunități, și, în același timp, oferind locuitorilor cât mai multă intimitate odată ce se află în spațiul privat. Proiectul este situat într-o zonă cu dezvoltare rapidă, adiacentă Bucureștiului - Băneasa - unde zonele rezidențiale se bucură încă de un context verde și liniștit.

Amplasarea unităților pe sit subliniază prioritatea acordată acestui spațiu comun - având blocurile de apartamente orientate spre toate cele trei străzi adiacente, îmbrățișând o grădină centrală. Această grădină este parțial scufundată și creează grădini private pentru apartamentele de la demisol, de pe latura sudică - și un o amenajare peisagera dinamică.

Designul se bazează pe contrastul dintre baza și zona superioară a blocurilor – structura simplă și riguroasă ce susține un puzzle dinamic de cutii. Acest joc de fațadă este, de asemenea, o reflectare a conformării interioare, cutiile găzduind duplexuri cu terase cu înălțime dublă și aport mare de lumină naturală ; Astfel clienții sunt încurajați să amenajeze aceste terase cu cât mai multă vegetație. A avea apartamente duplex oferă, de asemenea, varietate în mixul apartamentelor - răspuns la diferite stiluri de viață și modalități de locuire ale. În timp ce fațadele principale ale fiecărei unități sunt extrem de deschise, lateralele sunt foarte opace, asigurând astfel intimitate vizuală între vecini.



Alte lucrări cu aceiași autori: