ro | en

Iepuri și sateliți. Povești despre recuperări și recompuneri

Autori: arh. Justin Baroncea – Autor, arh. Ștefan Ghenciulescu – Editor, arh. Constantin Goagea – Editor, arh. Cosmina Goagea – Editor, designer Radu Manelici – Designer grafic (Faber Studio) / ZEPPELIN
Colaboratori: Foto: Justin Baroncea, Radu Enescu, Adrian Dobre, Radu Malașincu, Ștefan Păvăluță
DTP: Aurelian Ardeleanu
Corectură: Lorina Chițan
Traduceri în engleză: Cristina Petrescu
Tipar: Master Print Super Offset
București 2015
www.e zeppelin.ro

Comentariul autorului

Design și microarhitectură din resturi: reciclare, pop, economie, low-tech,
neorealism, ceva poezie.
Evoluţia tehnologică alimentată de consumism şi de dorinţa accentuată de a fi “la zi” cu ultimele apariţii a dus la explozia de artefacte, obiecte de uz curent în serii din ce în ce mai mari şi în consecinţă la creşterea cantităţii de obiecte care ajung mult mai repede în/lângă tomberon.
Aceste obiecte pe care le lăsăm în urmă au în spate o poveste de multe ori complexă legată de sistemul de producţie, proprietar, alcătuire internă. O poveste care poate fi exploatată şi care poate constitui un punct de plecare pentru un nou proiect.
Justin Baroncea și colegii lui au adunat viniluri, elemente de radiator, fișete, obiective foto, borcane și cutii de lapte, bucăți de clădiri dispărute, schiuri, mese de proiectare și le-au recompus în peste o sută de lămpi, mese, scaune și bănci. Obiectele inițiale sunt personajele principale ale cărții. Fiecare și-a adus propria istorie dar și potenţialul de a se transforma, de a se reintegra într-un nou proiect care nu anulează povestea iniţială, ci o ajută să crească.Alte lucrări cu aceiași autori: