ro | en
Contemporan Residence

Contemporan Residence

Autori: arh. Bogdan Neagu
Birou de proiectare: nbc arhitect s.r.l.

Colaboratori:
Arhitectură: arh. Dana Stanciucu, arh. Radu Draghici
Structura: D&C Expert Proiectare Structuri s.r.l.
Instalații: Alyates Design s.r.l.
Execuție: Insitu Estate s.r.l.
Beneficiar: Insitu Estate s.r.l.

Comentariul autorului

Ansamblul rezidențial “Contemporan Residence” este situat in nordul orașului București, în Pipera. Proiectul și-a propus încă de la început realizarea unui ansamblu de locuințe cu un regim de parter și etaj.
Am abordat holistic acest ansamblu preocupându-ne atât eficiența economică a locuințelor precum și imaginea care oferă identitate cartierului. Amenajarea exterioara și peisageră au reprezentat un aspect important in evoluția proiectului.
Relația dintre locuințe și stradă este una de proximitate. În felul acesta strada și unitatea locativă devin parte dintr-o comunitate. Utilizatorii sunt invitați să folosească atât trotuarul cât și drumul de acces ca pe un spațiu public comun. Segregarea zonei comune are loc pe partea din spate a locuințelor. Locul de luat masa si bucătăria fiind în relație directă cu grădina casei.
Inițial cerințele beneficiarilor se concentrau in jurul a 2 tipuri de locuințe însă datorită conformării loturilor soluția sa diversificat, ajungând la 3 variante de plan.
Volumetria exterioară păstrează linii cât mai curate inspirate de arhitectura modernă a Bucureștiului interbelic. Am optat pentru o arhitectură de plinuri, cât mai eficientă din punct de vedere termic. Cu toate acestea, fiecare cameră are goluri generoase care perit luminii să pătrundă in spațiul interior. Riflajul de lemn și accentele de gri antracit fragmentează volumetria caselor. Panourile solare aduc si ele un aport de energie.



Alte lucrări cu aceiași autori: