ro | en
Casa VT

Casa VT

Autori: arh. Mihai Neagu, arh. Bogdan Stefan, arh. Dana Garofil, arh. Denisa Ivan
Birou de proiectare: AWstudio

Colaboratori:
Colaboratori: ing. Bratu Florentin, Adex Cad Proiect
Foto: Alexandru Prodan

Comentariul autorului

Situat în zona limitrofă de vest a Bucureștiului, proiectul urmărește îmbinarea spațiului natural cu cel urban, adoptând o linie contemporană. Locuința individuală realizată este introvertită către stradă, ea relaționând cu vegetalul curții prin fațade cu zone vitrate generoase. La nivelul solului, trecerea între spațiul construit și cel natural se face prin intermediul unui element natural de legătură – apa. Oglinda astfel creată reflectă ambele planuri simultan definind o zonă de confluență a acestora, în relație cu zona de zi de la nivelul parterului.
Conectarea pe verticală, la nivel funcțional, se face prin intermediul unui nucleu accentuat prin peretele de sticlă pe două niveluri. Scara transparentă din living este încastrată în acest nucleu și te conduce către zona de noapte de la etajul 1, apoi către spațiul multifuncțional de la etajul 2, care se deschide către o terasă generoasă vegetală, gândită ca un spațiu social, o prelungire la un alt nivel al curții.