ro | en
RHV Suite

RHV Suite

Autori: Arh. Florina Stanescu, Arh, Irina Ionescu, Arh. Andra Miron
Birou de proiectare: City Project

Colaboratori:
Executant Amenajari Speciale: Barmac Construct
Executant Mobilier Custom: Furniture Vision
Executant Mobilier, tesaturi si lumini Bohemian Design

Comentariul autorului

Un apartament generos, cu spatii si functiuni bine definite, a fost transformat prin design, intr-o locuinta moderna, generoasa. Conceptul de design se joaca cu o serie de contraste surprinzatoare, iar efectul obtinut este unul scenografic, in care functiunile devin acel locul special care permite exprimarea personalitatii locuitorilor casei.
Paleta cromatică se regăseşte în toate încăperile, pentru continuitatea amenajării. Suprafetele de culoare închisă de la nivelul tavanului sunt contrapunctate de pardoseala deschisă: marmura albă sau mochetă bej.
Stilul amenajarii se afla la congruenta unui minimalism curat in linii si forme cu un glamour scenografic, ce transpare din pretiozitatea materialelor.
Contrastele alese in realizarea decorului, precum si detaliile perfect concepute, executate pe masura, creeaza efectul de scena deschisa, care isi asteapta personajele.
La demararea proiectului arhitectii au primit de la beneficiar câteva imagini reprezentative, care i-au ghidat in realizarea proiectului. Odata prezentat conceptul, echipa a avut libertate totala in excutie, ceea ce a lasat loc desfasurarii imaginatiei, dar a venit la pachet si provocarea de a realiza spatii pe masura personalitatii viitorilor locuitori ai casei.
De aceea, arhitectii au dorit implicarea clientului in diversele etape ale amenajarii, pentru a fi siguri ca materialele, finisajele si obiecte alese sunt cele potrivite si pot deveni parte din viata celor ce locuiesc in spatiul casei. De altfel, aceasta maniera de lucru este definitorie pentru echipa noastra, care tine sa realizeze o legatura strânsa cu clientul tocmai pentru a realiza un spatiu personalizat, pe care aceasta sa si-l poata insusi ca pe un veritabil acasa.
Amenajarea unui spatiu este intotdeauna mai mult decât realizarea unui proiect de design: ea reprezinta punerea in scena a decorului potrivit desfasurarii vietii de zi cu zi a unor oameni cu un stil de viata bine definit, cu gusturi si preferinte pe masura perfect articulate. De cele mai multe ori, impartirea functiunilor intr-un astfel de spatiu este cumva partea usoara a proiectului.
Cum era de asteptat, suprafata dominanta a acestui apartament generos a revenit livingului. Acesta este deschis catre locul de luat masa si comunica cu bucataria printr-o insula. Cea de-a doua zona importanta a casei este cea de odihna, in care se regaseste dormitorul matrimonial generos, cu baie proprie, si dressing. In vecinatatea acestuia este amplasat un dormitor pentru oaspeti.
Mai dificila s-a dovedit a fi realizarea pieselor de mobilier custom made, proiectate special pentru aceasta amenajare, dar si urmarirea indeaproape a etapelor santierului. Pentru acesta a fost necesara colaborarea continua cu furnizorii, pentru a superviza evolutia lucrarilor in cel mai mic detaliu
Spatiul este deschis si fluid, facand legatura intre 3 din cele mai importante functiuni ale casei: bucataria, zona de dining si cea de living.
Insula cu aspect monolit asigură continuitate între bucătărie şi zona de zi. Materialele cu texturi bine definite completează linia simplă şi minimalistă a mobilierului.
Locul de luat masa este în vecinătatea bucătăriei şi primeşte din plin lumină naturală prin fereastra generoasă.
Ca de obicei, unul din elemetele esentiala in reusita acestui proiect a fost stransa legatura cu beneficiarul pe tot parcursul proiectului.



Alte lucrări cu aceiași autori: