Comentariul autorului
Am imaginat locuirea în relație cu două curți urbane private, destinate comunității ce va locui această clădire. Clădirea se pliază în jurul acestor spații majore, conectându-se organic clădirilor învecinate.
Curțile sunt pavate cu cărămidă și plantate cu arbori și arbuști, oferind ocazia contactelor sociale.
Atât cele două scări de acces cât și toate apartamentele comunică vizual cu aceste curți, deschizându-se spre ele cu logii ample și ferestre fără parapet.
Există două finisaje iconice ale construcției: placajul de cărămidă și elementele din fier. Cărămida aparentă este finisajul dominant care face legătura cu tradiția cartierului ce adăpostea în trecut diverse activități meșteșugărești.
Clădirea se află în mijlocul unuia dintre cartierele vechi ale orașului, o zonă în care locuirea se împletea cu meșteșugăritul, iar spațiile private se deschideau către curți comune. Cartierul avea şi o zonă industrială formată în principal din mici fabrici de cărămidă. Una dintre ele, Tonola, se află pe actualul teren al Parcului Circului la doar 500 de metri distanță. Pe terenul vecin, pe strada Teilor (actuală Vasile Lascăr), a funcționat începînd din 1871 primul depou pentru tramvaie trase de cai din București.
Apartamentele sunt variate ca dimensiuni și conformare: studiouri, 2 camere, 3 camere pe un singur nivel dar și duplexuri și 4 camere cu terase generoase.
Toate au livingul mare și luminos, în relație directă cu o logie sau o terasă unde să aduni prietenii. Aproape toate apartamentele au dublă orientare, asigurând luminare și ventilare optimă.
Alte lucrări cu aceiași autori: