Spatiu bowling si tenis

Campulung, jud. Argeş, România
Autori: arh. Cosmin-Nicolae TOLBEŞ, arh.int. Mihaela Alexandra TOLBES / Modulor Architects and Designers
Colaboratori: Grafitti: Emzol
Foto: Sebastian Enache

Tema proiectului a fost guvernată de dorinţa beneficiarului de a avea un spaţiu dedicat jocului, în care toată familia să se poată reuni. Ne-am dorit să creăm un spaţiu nonconformist şi în acelaşi timp neutru avand în vedere diferiţele de vârste ale utilizatorilor. Conceptul ales este de joc urban, cu elemente pixelate, cu graffity, cu tonuri bogate de culoare, scoase în evidenţă de nuanţele neutre de gri. Elementele propuse derivă din noţiunea de joc şi joacă, dar menţin un ton general de seriozitate, având în vedere caracterul polivalent al spaţiului.
Principala provocare a fost să rezolvăm un spaţiu foarte lung şi puţin înalt (2.35 m ) dar şi puternic segmentat de ritmul grinzilor de beton. Rezolvarea a urmărit un joc de lumini care să destructureze plafonul şi să tempereze senzaţia de apăsare. Sistemul de iluminat din zona de tenis de masa răspunde dorinţei de a putea juca la nivel competiţional, cu un iluminat uniform şi o cantitate de lumină suficientă, dar se preteaza totodată şi situaţiei unei partide amicale, şi în acelaşi timp provocării de a aduce un aport de design spaţiului.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2016, secţiunea arhitectura spațiului interior
Piscina privata & Home cinema
arh. Cosmin-Nicolae TOLBEŞ, arh.int. Mihaela TOLBES

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek