Nominalizare

Biroul Latitudine 53

Bucuresti, România
Autori: arh. Alecsandru - Ioan VASILIU, arh. Ana - Dora MATEI / Latitudine53 by Manasc Isaac

Un apartament, dintr-un bloc construit în 1938, casă de modă cu locuire deasupra, naţionalizat în 1950, transformat în birou, apoi în locuinţă (cu 4 familii care îl împărţeau în 1975), a devenit, începând cu martie 2016, biroul nostru. Istoria lui a fost prima textură folosită în procesul de design.
Ce poţi adăuga fără să concurezi cu vechile detalii ale tavanelor, tâmplăriile, pardoseala, caloriferele, glafurile de mamură etc? Cum poţi interveni asupra spaţiului astfel încât să se simtă la fel cu cel pe care l-am găsit în vechile fotografii? Ce e adaos, e asumat străin şi liniar, fără gravitate, sprijinit sau suspendat punctual. Texturile comune şi ieftine (OSB, melamină), piese din fier vopsit, corpuri de iluminat din ţeavă de PVC şi ready-made-uri re-descoperite se sprijină pe existent şi îl valorifică. Lumina şi ventilaţia naturală a spaţiului şi proprietăţile acustice ale sale, au aşezat firesc mobilierul pentru a răspunde cadrului şi funcţiunii. Deasupra sa, tavanul oglindeşte şi ordonează spaţiul–ascunde noua instalaţie electrică şi date, corpuri de iluminat locale etc. Astfel a început o nouă etapă a vieţii apartamentului 1 din Hristo Botev 27, cu o transformare din locuinţă în locuirea unui birou.


2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek