ro | en

FERMA DE AFINE SI LOCUINTA IN AFARA ORASULUI

Sibiu, jud. Sibiu, România
Autor: arh. Alexandru Cristian / DAEDALUS PROIECT
Colaboratori: Arh. Mihaela CIOLACHE, Arh. Darius DRAGOI, Arh. Alexandra MINEA, Arh. Petru LALUT

Comentariul autorului

Casa se inspiră din arhitectura tradițională romaneâscă din zona Ardealului, arhitectură ce se bazează aproape exclusiv pe lemn ca material principal de construcție. Acoperișul înclinat acoperit în același mod traditional cu şiță de lemn adăpostește două nivele cu spații de dormit pe lângă parterul care este destinat exclusiv activitaților de peste zi.
Un element important specific arhitecturii romanești păstrat și în proiectul nostru este prispa, terasa acoperită a intrării, cu importantul rol al marcării trecerii dinspre exterior în interior și al delimitării unui spațiu de odihnă, de lucru, exterior dar protejat. Prispa se continuă cu o terasa mare descoperită de unde se desfășoara panorama Sibiului.
Construcția adăpostește atât funcțiunea de locuire cât și cea productivă, având la demisol spații de depozitare si producție pentru produsele oferite de plantația de afini ce o inconjoară.
Suprastructura și închiderile sunt realizate exclusiv din lemn. Pentru exterior (terasa, balustrada, fațada cortină) s-a folosit un lemn special, tratat prin acetilare, cu o rezistență mare la factorii de mediu deși este un lemn de esență moale.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: