ro | en
  • Mențiune

CONCRETE - my world (making of)

Autor: arh. Ioana Țurcanu

Comentariul autorului

Un element important de subliniat in cadrul demersului arhitectural este faptul ca prin incercarile perpetue de elaborare a unui proiect, nu se doreste doar proiectarea unor spatii, ci crearea unor locuri.
Din dorinta de a gasi metode noi, ustensile noi prin care sa inovam si sa progresam, uitam poate ca o abordare diferita este de a privi intr-un mod nou resursele care le avem deja.
Astfel, cadrul creat de noile tehnologii au adancit golul dintre latura analitica si cea poetica a arhitecturii, un gol pe care design-ul integrat incearca sa-l micsoreze. Proiectarea unui spatiu senzorial poate presupune explorarea posibilitatilor, un proces continuu intre creatie si experiment, necesar in toate artele.
Astfel, am ales un material utilizat atat de des in constructii, BETONUL pentru explorarea posibilitatilor acestuia. Astfel printr-o serie de alaturari de diverse tipuri intre beton si alte materiale am deschis un alt drum spre manipularea unui material care delimiteaza spatiile pe care le cream.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură