en | ro

Apartment building

Bucuresti, România
Authors: arch. Bogdan ANGHELESCU BENEDEK, arch. Iuliana ANGHELESCU BENEDEK, arch. Lorena GHEORGHIU / Agora Proiect S.R.L.
Collaborators: Structuri: Incona Proex SRL- coord.ing. Mircea Neascu
Instalatii: ADClima - coord.ing. Andrei Minteuan

Authors’ Comment

The volume of the building is inserted in the area as a transition between the high and austere front of Calea Calarasi and the neighbourhood behind it, populated with small villas. The building is designed both from the outside to the inside and vice versa, from the living space to the street. The pedestrian will notice a calm volume, with zonal rhythms, open to the outer space. Inside, the open-plan walls to the west, with balconies with transparent parapets, which are the core of the apartments, grouping most of the main pieces, offer a sense of comfort in nature.
The building is a block of 22 apartments, two and three-room and a ground floor shopping area. The ground floor also hosts the parking lot for residents, partly organized under the building, equipped with systems for doubling the parking capacity.
The construction is developed on 7 levels, S + P + 4E + partially 5E and has a surface of 2049mp. It was inaugurated in 2016.



Related projects: