ro | en
Casa din case

Casa din case

Autori: arh. Izabela Adelinne Tudorache
Birou de proiectare: Prag Studio

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Badiu
Instalații: ing Mihai Terzi
Beneficiar: Lungu Marius și Lungu Cristina-Diana

Comentariul autorului

Fiind o locuință de vacanță, proiectul a fost tratat într-o manieră ușor diferită, fiind gândit în jurul a două aspecte: ludic și practic, ținând în același timp cont de restricțiile amplasamentului și de orientare.
Exteriorul a fost creat ca un amalgam de căsuțe, mai mari, mai mici, simtrice, asimetrice, fiecare având o anumită utilitate față de spațiul interior. Fiecare modul este separat față de celelalte prin utilizarea materialelor diferite, ca un ansamblu de piese de construit pentru copii, unde niciuna nu are aceeași culoare. Ne-am limitat însă la doar câteva materiale care, prin natura lor, prezintă un aspect important în ceea ce privește calitatea locuirii.
În ceea ce privește compoziția interioară, în funcție de necesitățile clienților, organizarea a fost relativ simplă. Toată zona de zi este înglobată într-un open space pentru a facilita socializarea și diverse activități de grup între părinți și copii, fiind separat doar biroul care știm cu toții că acum este util chiar și într-o casă de vacanță. Zona de noapte este construită astfel încât să ofere oricărei camere o priveliște frumoasă, punându-se accent pe loisir și relaxare chiar și în interiorul locuinței prin zonele vitrate cu loc de stat.
Pe lângă cele două zone principale există o a treia, situată intermediar, care reprezintă zona de joacă. Este un spațiu care și-a găsit practic locul în interiorul acestei combinații de volume, utilizând astfel la maxim fiecare colț, fiecare cotlon.
Suprafața utilă totală = 214.33 mp
Suprafața construită totală = 291.76 mp



Alte lucrări cu aceiași autori: