ro | en
Imobil Puțul lui Zamfir 32-34

Imobil Puțul lui Zamfir 32-34

Autori: George Postelnicu, Oana Postelnicu, Sergiu Leucă
Birou de proiectare: Melon Design Studio

Colaboratori:
Structura: POPP & ASOCIATII
Instalații: PACIC

Comentariul autorului

Strada Puţul lui Zamfir - aflată intr-o zonă rezidențială centrală a Bucurestiului (Piaţa Dorobanti) cu un amestec de volumetrii, limbaj arhitectural si regimuri de inălţime. La numărul 32 - 34, pe un lot de 295 mp, exista un imobil rezidenţial S+P+4E+M finalizat in anul 2000, ce conţinea 2 apartamente, fiecare desfăsurându-se pe cate 2 etaje plus o mansardă nefunctională. Atât impărţirea funcţională (2 apartamente foarte mari si costisitoare d.p.d.v. al intreţinerii), nevoia de consolidare a structurii, de recompartimentare, cat si estetica fatadei stradale (preponderent opacă, cu ferestre mici ce corespundeau unor bai sau depozitari) au impus modificari radicale.

​ Scopul proiectului a fost obţinerea unui imobil cu spaţii interioare eficientizate care să corespundă necesităților unei locuiri moderne.

​ In acest sens a fost necesară o consolidare si remodelare masivă a structurii, volumetriei, faţadelor si compartimentărilor interioare, mărirea spaţiului pentru lift. S-a obţinut astfel un imobil cu 4 apartamente generoase (câte unul pe fiecare etaj) plus un mic studio cu o terasă acoperită pe intreaga suprafaţă (outdoor living) la etajul 5.

​ Foarte important in abordarea proiectului a fost obţinerea unor spaţii exterioare pentru apartamente: balcoane ce au fost gândite cu rolul de gradină verticală de faţadă. Astfel, faţada către stradă a fost integral schimbată, primind deschideri vitrate generoase dublate de blacoanele cu structură metalică si pergola vericală cu elemente metalice filiforme pe care în timp se vor cățăra plante.

​ Imobilul a fost gândit pentru 5 unităţi de locuit. Imediat dupa finalizarea lui, primele 3 etaje au fost închiriate ca spaţii de firmă pentru profesii liberale, folosind configurarea iniţială flexibilă, rezultând astfel o utilizare mixtă a imobilului.



Alte lucrări cu aceiași autori: