ro | en
Petru Rareș 15 – Clădire rezidențială

Petru Rareș 15 – Clădire rezidențială

Autori: arh. Alina Ana Maria Popescu, arh. Irina Marinescu, arh. Horia Lupan, arh. Gheorghe Ghelase, arh. Varvara Karipidou
Birou de proiectare: K-BOX Construction Design

Colaboratori:
Structura: ing. Cristian Mitruș, ing. Marius Ispas (K-BOX Construction Design)
Instalații: Thermovent
Execuție: Voinea Construct
Beneficiar: ELA Development
Foto: Andrei Mărgulescu

Comentariul autorului

În proiectarea unei clădiri de locuințe colective in zona centrală a orașului sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare.
Pe de o parte, este o responsabilitate față de contextul urban: imobilul nou trebuie sa aducă ceva în plus și cu siguranță trebuie să nu agreseze mediul în care este introdus sau “primit”, integrarea făcându-se prin înălțime, retrageri și materiale.
Pe de altă parte, se ia în calcul și responsabilitatea față de clientul final, cumpărătorul, care își dorește promisiunea unei calități maxime a locuirii: zonă centrală, apartamente eficiente funcțional, finisaje și dotări de bună calitate.
Nu în ultimul rând, este vorba și despre responsabilitatea față de dezvoltator, care trebuie sprijinit cu propuneri și soluții pentru obținerea unui produs vandabil fără rabat de la calitate, care să fie un continuu pretext pentru inovații.
Imobilul prezentat in acest proiect și-a propus toate acestea și, în acest context, considerăm că a reușit să fie un demers care, într-o plimbare pe strada Petru Rareș, peste ani de-acum încolo, să facă parte din povestea unui Bucuresti “pentru oameni”.



Alte lucrări cu aceiași autori: