ro | en
Imobil locuințe colective S+P+2+M, str. Constantin Boghiu nr. 27

Imobil locuințe colective S+P+2+M, str. Constantin Boghiu nr. 27

Autori: Marius Voica, Emanuel Daud
Birou de proiectare: Arheco Design SRL

Colaboratori:
Rezistență: ing. Cătălin Caraza (Inginerie Creativă Birou de Proiectare SRL)
Instalații: ing. Ovidiu Dragut (PFA)
Constructor: Motris Company SRL
Management de proiect: Motris Company SRL
Beneficiar: Cazan IMPEX 93 SRL, Motris Company
Foto: Marius Voica, Vlad Ciontu

Comentariul autorului

Imobilul de locuințe din str. Constantin Boghiu nr. 27 reprezintă în opinia noastră un rezultat optim, echilibrat, între cele câteva atribute principale ale unei investiții imobiliare private pentru apartamente cu buget mediu: calitatea locuirii, sustenabilitatea energetică, imaginea arhitecturală, calitatea finisajelor și inserția în sit dar și eficiența investitiei.

Câteva particularități ale imobilului constau în privilegiul apartamentelor de la nivelul parterului de a avea curți exterioare private, o conformare energetică pasivă eficientă (fațadă ventilată realizată cu panouri din fibrociment cu o bună izolare a fațadei, ferestre triplu termoizolante, configurație compactă a volumetriei), calitatea execuției finisajelor spațiilor comune, interioare, și a celor exterioare dar și o ocupare eficientă a terenului conform regulamentului urban al zonei fără a fi necesare documentații suplimentare de tip PUD, PUZ.

De remarcat este adoptarea unei soluții planimetrice extrem de performante din punct de vedere al minimizării raportului suprafeței spațiilor comune față de suprafața apartamentelor, circulațiile reprezentând doar 8 % din suprafața desfășurată a nivelurilor locuite.
Un alt element particular îl reprezintă tipologia de mansardare adaptată astfel încat volumul să își păstreze coerența arhitecturală și să reușească să atingă un coeficient de utilizare maxim, fără a afecta calitatea volumului.