ro | en
Locuință colectivă 2S+DS+P+4E+Pod mansardat

Locuință colectivă 2S+DS+P+4E+Pod mansardat

Autori: arh. Cristina Olga Gociman, urb. Alfred Toader, arh. Iuian Bândar, arh. urb. Cristian Iosif Moscu
Birou de proiectare: BIA Gociman Cristina Olga

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Maslaev
ing. Florin Ungureanu

Comentariul autorului

Extrudarea cubului
La început a fost o casă cub și o râpă de 7 m între două străzi, una de mare viteză spre autostrada spre Ploiești și alta înfundată în poarta unei fabrici de cărămidă părăsite, în mahalaua Gherghiței la margine de București.
Un cub mare, cam grăsuț chertat în panta râpei pe care l-am crestat vertical ca sa pară o frăție de multe corpuri mai suple.
Apoi am tăiat în fiecare paralelipiped alte paralelipipede case mai mici trăind unele peste altele, mereu altele, ca să nu se plictisească unele de altele și noi de ele.
Fiecare alt locatar privește din alt loc nerepetabil spre alt eter și ascultă cu altă ureche liturghia mânăstirii de peste lacul Plumbuita.
Casele sunt altele, mereu altele de la etaj la etaj ca oamenii mereu alții. 6 tipuri cu o cameră 17 tipuri cu două camere, 11 tipuri cu trei camere și 3 tipuri cu patru camere locuind 37 de case nerepetabile. În rest mult alb și umbră bruiată de venirea lor, a oamenilor adăugând aparate de aer condiționat, tuburi, perdele, umbrele, mașini și uneori flori. Casele goale sunt altfel decât cele locuite.
Indicatorii urbanistici - arie teren - 1.000 mp (992 mp conform măsurători), arie construită - 342,3 mp, arie desfășurată -2.500 mp, POT -34,51%, și CUT -2,5.



Alte lucrări cu aceiași autori: