ro | en
Mojo Design Apartments

Mojo Design Apartments

Autori: Arh. Andra Elena Apostolescu, Arh. Răzvan Marian Ambăruș
Birou de proiectare: Arhea Studio SRL

Colaboratori:
Dezvoltator: Fadel Mohamad
Proiectare structuri: Caracter Construct SRL
Proiectare instalații: Ace Tech Consulting SRL
Constructor: Dinamic Building Home SRL
Beneficiari: Fadel Mohamad, Mojo Apartments SRL
Foto: Antonia Flueraș

Comentariul autorului

Cele două imobile care formează Mojo Design Apartments se afișează în țesutul neomogen, complex și fără repere arhitecturale de pe străzile Ritmului și Zidurilor.
Conceptul imobilelor se bazează pe comunicarea dintre cele două străzi, Ritmului și Zidurilor, care, în vechea parcelare a zonei, nu era posibilă, situl fiind format în urma alipirii a 9 parcele de dimensiuni reduse. Deși imobilele sunt separate ca entități, ele sunt unite prin intermediul subsolului și împart curtea.
Accesul la nivelul subsolului se face din str. Zidurilor, fiind mai puțin circulată. Imobilul de pe str.Ritmului are parterul liber, doar cu zona de receptie închisă. Astfel, se formează aici un spațiu semiprivat - semipublic, care oferă acces și vizibilitate în curtea dintre cele două imobile, și invers spre stradă.
Curtea dintre cele două imobile este gândită ca un spațiu al viitoarei comunități, un spațiu în directă legatură cu strada, dar mult mai liniștit decât aceasta. Sperăm ca ideea acestei curți să fie menținută și continuată de comunitate.
Imobilele au 55 apartamente, de diferite dimensiuni, potrivite zonei, câteva dintre ele remarcându-se prin terase generoase, bine conturate de fațadele cu caramidă aparentă. Volumele și finisajele clădirilor își propun să dea tonul unei dezvoltări viitoare, mai responsabile a zonei.



Alte lucrări cu aceiași autori: