ro | en
Locuințe Colective VB

Locuințe Colective VB

Autori: arh. Mihai Neagu, arh. Bogdan Stefan, arh. Dana Garofil, arh. Denisa Ivan
Birou de proiectare: AWstudio

Colaboratori:
Colaboratori: ing. Bratu Florentin, Adex Cad Proiect
Foto: Alexandru Prodan

Comentariul autorului

Proiectul este situat într-o zonă nouă, aflată în dezvoltare, urmărindu-se a fi un generator de context, fapt susținut și de volumetria riguroasă propusă. Condiționat de reglementările urbanistice, imobilul prezintă două etaje către stradă, nivelul 3 fiind dispus retras, subliniat architectural doar din lateralul clădirii. Intrarea principală este susținută și marcată printr-o copertină cu forma geometrică, iar suprafețele exterioare din planul secund sunt gândite ca un background scenografic prin folosirea placărilor de lemn și a tencuielii închise la culoare în contrast cu albul consolelor.
Imobilul are 6 apartamente rezolvate în manieră contemporană, cu spații ample, suprafețe vitrate generoase, ferestre pe colţ, terase la fiecare living - extinse la etajul al treilea și transformate la nivelul parterului în grădină privată.