ro | en
Locuințe Colective TDV

Locuințe Colective TDV

Autori: arh. Bogdan Stefan, arh. Mihai Neagu, arh. Dana Garofil, arh. Denisa Ivan
Birou de proiectare: AWstudio

Colaboratori:
Colaboratori: ing. Bratu Florentin, NVP Project
Foto: Alexandru Prodan

Comentariul autorului

Proiectul se încadrează în profilul locuințelor colective mici și medii și este situat într-o zonă a Bucureștiului cu densitate construită mare și caracter mixt. S-a urmărit realizarea unei arhitecturi flexibile, individualizate și orientate către locatari oferindu-le acestora posibilitatea de a-și defini personalitatea prin spațiul în care locuiesc. Imobilul, compus din 6 apartamente, se integrează în caracteristicile sitului - calcanele clădirilor existente pe 3 laturi și o singură deschidere către stradă. Obiectivul a fost de a oferi fiecărui locuitor contact direct cu exteriorul, păstrându-se în același timp un caracter introvertit și privat al partiului. Pentru valorificarea optimă a spațiilor de locuit, circulațiile comune și cele din interiorul apartamentelor au fost dispuse către zona calcanelor existente, iar garajele au fost amplasate subteran. Registrul cromatic este dominat de contrastul alb-gri închis.