ro | en
Birouri Solarwinds

Birouri Solarwinds

Autori: arh. Cristina Caradim, arh. Radu Caradim, arh. Andreea Istrate, arh. Irina Pandele, arh. Emanuel Budăieș-Tânăru, arh. Alexandra Ioana Foamete
Birou de proiectare: Studio 2.1

Colaboratori:
Manager proiect: Ana-Maria Gavril
Foto: Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Proiectul constă în amenajarea sediului din București a companiei americane de software și IT – Solarwinds - un spațiu de 2000 mp desfășurați pe două niveluri ale clădirii de birouri Unirii View. Spațiul extrem de generos urma să primească un număr de aproximativ 200 de angajați și își propunea o interpretare “jucăușă” a locului de muncă, un altfel de spațiu mai primitor și mai prietenos, cu zone de relaxare și socializare, iar angajații să se simtă familiari la locul de muncă.
Având un spațiu complet gol, proiectarea a pornit cu etapă de arhitectură, respectiv compartimentarea interioară, crearea zonelor de lucru, sălilor de meeting, zonelor de recreere, dar și spațiul destinat servirii mesei. Conceptul de design interior a pornit de la branding brief-ul companiei. Paleta cromatică se înscrie în spectrul de culori specifice așa-numitelor vânturi solare (solarwinds), respectiv fluxul de particule încărcate electric emise de atmosfera superioară a soarelui.
Zonele de lucru de tip open-space sunt tratate unitar, având zone insulare de relaxare cu canapele și fotolii acustice care să creeze o oarecare intimitate și în același timp să dea impresia unui living dintr-o locuința. Spiritul ludic se poate simți în special în camera destinată jocului, unde conceptul a fost de a simula un spațiu exterior cu elemente stradale precum pereți de cărămidă, graffiti-uri, un copac, iarbă, asfalt, chiar și un șotron. Camerele de meeting au fost tratate în culori diferite, cele trei culori iconice: portocaliu, albastru deschis și verde. Spațiul destinat bucătăriei și servirii mesei este și locul principal de socializare și a fost gândit astfel încât să fie cât mai flexibil, astfel încât mesele sunt modulare și se pot reconfigura într-o multitudine de feluri pentru a servi masa împreună atât grupuri mai mici, cât și mai mari.
De asemenea, un aspect interesant este faptul că au fost inserate diverse elemente vegetale precum pereți verzi, mușchi stabilizați, plante exotice cu ajutorul cărora am obținut un design biofil, cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce mai ales în spațiile de birouri.



Alte lucrări cu aceiași autori: