ro | en
Casa Nicolae Bălcescu

Casa Nicolae Bălcescu

Autori: arh. Silvia Olteanu, arh. Elena-Roxana Jipa
Birou de proiectare: Lime Studio

Colaboratori:
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Când vorbim despre „eclectic” în designul interior, înțelegem un amestec de stiluri, o combinație de direcții diferite, o libertate în imaginație. În casa Nicolae Bălcescu, o casă de 660 mp din care a fost finalizat parterul, a fost exprimată această libertate printr-un amestec de texturi, perioade de timp, stiluri și culori.

Unul dintre punctele de plecare în amenajare a fost dragostea proprietarului pentru Klimt si modul în care aceasta a utilizat culorile și texturile, introducând accente aurii printr-o tehnică unică.

Piesele de mobilier, precum și corpurile de iluminat au stiluri diferite și provin din epoci diferite. Credențul Altdeutsche din lemn, cu blat din marmură verde și oglinzi din cristal, datând din anii 1900 complimenteaza spațiul alături de scaune tapițate cu catifea și o masă modernă din lemn.

Livingul combină scaune tapițate vintage, un scaun fluture, oglinzi cu aspect vintage și o comodă din lemn indonezian cu o canapea albastră modernă, o canapea Chesterfield și finisaje din alamă pentru mese și corpuri de iluminat. Farmecul acestei camere este completat de șemineul pe două laturi și decorul memorabil: picturi și vaze, statui, cufere și plante vii, lămpi și perne orientale.

Stilul eclectic din bucătărie este sustinut prin fundalul deschis și aparate moderne. Farmecul și personalitatea deosebita a acestei bucătării sunt date de modelul pardoselii - plăci ceramice și picturile tematice de pe pereți.

Găsirea acestui stil în dormitor aduce un mobilier confortabil, un pat mare de 220 cm pe 200 cm, cu tapițerie de catifea, fundalul întunecat, liniștitor și mobilierul din lemn de culoare închisă, combinat cu oglinzi și un tablou realizat din rășină de un artist român. Un element neobișnuit găsit în dormitor se potrivește cu caracterul vesel al proprietarului - leagănul din lemn și alamă fabricat manual.

Textilele din toată casa contribuie la crearea atmosferei, simplitatea țesăturilor naturale precum pielea din sufragerie alături de stilul clasic oriental, imprimeurile etnice ale covoarelor din dormitor, dining și living.

Conceptul eclectic din acest design cuprinde crearea unui spațiu confortabil presărat cu obiecte care îi sunt dragi proprietarului: suveniruri din călătorii, obiecte moștenite sau primite în dar, piese vechi și cu valoare sentimentală.



Alte lucrări cu aceiași autori: