ro | en
Casa I.SC

Casa I.SC

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu, std. arh. Laura Ioana Aursulesei
Birou de proiectare: ArhitectO

Colaboratori:
Structura: Skulptor Structural Design

Comentariul autorului

Aflată în comuna Glina, locuința este situată pe un teren de 500,00 mp, iar forma acestuia a dictat conturul alungit al clădirii. Pornind de la solicitarile beneficiarilor, am amplasat locuința la o distanță minimă față de latura de sud a proprietații, astfel rezultand o curte mai spatioasă care facilitează pătrunderea luminii în zona de zi a casei.
Accesul principal al locuinței este situat pe fațada laterală a clădirii, este acoperit și ascuns cu ajutorul unor riflaje din lemn vopsit, care se continuă și la balconul de la nivelul superior. Holul generos de acces se deschide în partea dreaptă către zona de zi a locuinței, un open space ce înglobează camera de zi, locul de luat masa și scara de acces către etajul superior și se continuă cu o bucătărie mare cu cămară și acces către o terasă generoasă. În partea stângă față a holului, se află un spațiu tehnic și un dormitor de oaspeți cu baie proprie.
Etajul este accesat prin intermediul scării într-o singură rampă și cuprinde 3 dormitoare situate în jurul unui hol. Zona dormitorului matrimonial este situată separat de restul etajului și este formată dintr-o spălătorie, o baie și un dressing propriu, astfel sporind gradul de intimidate față de restul etajului. Această zonă include de asemenea și un balcon ce se desfăsoară pe două laturi ale locuinței. Balconul poate fi accesat atât din dormitor cât și din spălătorie. Fiecare dintre celelalte dormitoare beneficiază de o baie proprie și un spațiu amplu ce poate găzdui diverse activități ale copiilor.
Această împărțire interioară a spațiilor a generat o volumetrie ortogonală completată de decroșuri ce conferă locuinței un aspect echilibrat. Această volumetrie, albă la bază, este complementată de zone cu texturi metalice pe volume mai mari și piatra în zona ferestrelor. Învelitoarea este de tip șarpantă într-o singură apă și este mascată de un atic pe 3 laturi.
Terenul cuprinde și un foișor situat în partea din spate a terenului, realizat într-un stil asemănător cu cel al locuinței, pentru un aspect unitar. Această adiție pe teren completează imaginea unui spațiu primitor al unei familii, un mediu plăcut, potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.



Alte lucrări cu aceiași autori: