ro | en
Casa L.CF

Casa L.CF

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu, arh. Daniela Plamadeala
Birou de proiectare: ArhitectO

Colaboratori:
Stuctura: ing. Marian Degheluta

Comentariul autorului

Pe un teren cu suprafața de 400,00 mp din comuna Clinceni, am propus o locuință unifamilială care se desfășoară pe un singur nivel, a cărei formă se adaptează plăcut împrejurimilor și care răspunde nevoilor familiei atât prin compartimentarea interioară, cât și prin spațiul exterior ce încurajează activitațile în familie. Locuința are un aspect exterior modern, dat de texturile de lemn și piatră. Aspectul modern al locuinței rezultă și din ascunderea șarpantei printr-un atic pe trei laturi.
Accesul în locuință se realizează pe latura principală și este acoperit de o pergolă. Holul de acces se deschide către zona de zi a locuinței, în timp ce zona de noapte este accesibilă prin partea dreaptă și este separată de zona de zi pentru un plus de intimitate. Dormitorul matrimonial beneficiază de un dressing și o baie proprie, iar cele două dormitoare ale adolescenților oferă un spațiu placut în care aceștia să își desfășoare activitățile zilnice.
Zona de zi a locuinței este situată pe partea din spate a locuinței astfel încât să asigure comunicarea cu exteriorul printr-o terasă încăpătoare.



Alte lucrări cu aceiași autori: