ro | en
Silk District

Silk District

Autori:
Autor principal:
arh. Eliza Yokina
Co-autori:
arh. Adrian Soare
arh. Răzvan Puchici
arh. Maria Oprea
arh. Simina Ignat
arh. Alexandra Marin
arh. Dora Morcov
Echipa de proiectare:
arh. Daniel Movilă
arh. Ștefan Mirică
arh. Daria Huțanu
arh. Flavius Busuioc
Birou de proiectare: Cumulus Architecture

Colaboratori:
Beneficiar: Prime Kapital
Randări: Tegmark, Barbar

Comentariul autorului

Căutăm în permanență un nou model de viață urbană care să ne satisfacă așteptările în creștere, în special într-o eră a schimbărilor ecologice, sociale și economice. Propunerea noastră tratează priorități din agenda arhitecților mondiali: schimbările climatice; sustenabilitatea clădirilor; calitatea mediului urban; schimbările provocate de noile crize pandemice; calitatea arhitecturii ca integrator al unei viziuni; prosperitatea; respectare drepturilor fundamentale ale omului; adaptabilitatea spatiilor și flexibilitatea. Comunitățile fericite și sănătoase ar trebui să fie obiectivul oricărui dezvoltator, garanția unei investiții durabile.
Spațiul public al promenadei este gândit ca o coloană vertebrală a proiectului, un spațiu cu caracter urban atractiv și dinamic, configurat la scară umană, cu caracteristici ludice și însoțit de o gamă largă de facilități și spații comerciale. Spațiul public se extinde pe acoperișul parcării, cu activități sportive, de agrement și comunitare.
Cartierul rezidențial de peste 100.000 mp este proiectat astfel încât apartamentele să beneficieze de lumină pe tot parcursul anului și să asigure spațiu exterior pentru fiecare unitate. Clădirea parcării conectează vizual și fizic cele două părți ale ansamblului. Fațada este tratată ca o hârtie decupată - un aspect jucăuș, în timp ce promenada de la parter și esplanada de la ultimul etaj conferă acestui spațiu un caracter social și de loisir.

Suprafață sit: 51.022 mp
Suprafață desfășurată: 169.025 mp
Rezidențial: 107.557 mp
Parcare: 57.892 mp
Comercial: 3.045 mp
Spațiu verde: 11.065 mp
Suprafață pietonal: 10.549
POT: 32.35%
CUT: 3.09
Localizare: Iași



Alte lucrări cu aceiași autori: