ro | en
Casa V

Casa V

Autori: arh. Stefan Bianco, arh. Iulia Popescu, arh. Lidia Necula, arh. Horia Ene, arh. Angela Dumitrescu
Birou de proiectare: Prographic

Colaboratori:
Proiectanți structură: D&C EXPERT
Proiectanți instalații: SC HIC DESIGN INSTAL

Comentariul autorului

Conceptul casei s-a conturat încă de la început în strânsă legătură cu terenul pe care aceasta este amplasată fiind în apropierea unei păduri. Organizarea volumetrica a casei a presupus dispunerea la nivelul parterului a două prisme distanţate, glisate astfel încât spatiul dintre acestea să lase loc unui acces permeabil vizual. În spatele accesului se intrezăreşte fundalul de copaci ce invită la parcurgere, mărind interesul pentru descoperirea în amănunt a casei. Deasupra celor două volume stă “așezat” etajul - un volum curat, dispus perpendicular pe direcţia volumelor din parter. Finisajele exterioare accentuează intenția de a reda o anumită greutate volumelor de la parter prin finisarea acestora cu piatră gri antracit și de a trata, prin contrast, etajul, prin dispunerea unor finisaje “ușoare” ca vopsitoria alba si lemnul deschis la culoare.

Segregarea funcțiunilor este foarte clară, fiind evidențiată prin faptul că fiecare volum din cele trei acomodează un tip de funcțiune, astfel: spațiile tehnice de tip garaj, camera centralei, bucătarie, grup sanitar sunt dispuse în aceeași prismă de la nivelul parterului, spațiile de zi în care se reunește intreaga familie, de tip dining si living sunt acomodate în cea de-a doua prismă de la nivelul parterului iar volumul de la etaj acomodează cele trei dormitoare impreuna cu baile aferente.

În abordarea design-ului interior, direcţia dominantă o reprezintă mix-ul între elemente cu design industrial si scandinav. Texturile de beton alăturate partiţiilor şi riflajelor metalice, sunt îmblânzite de materiale calde ce redau întregului cadru o notă liniştitoare, confortabilă.



Alte lucrări cu aceiași autori: