ro | en
Discovery Arena

Discovery Arena

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Georgiana Spiridon, arh. Flavia Pesuc, arh. Gabriel Dan Pribeagu, arh. Theodora Bratu, arh. Alina Miclos Andreea
Birou de proiectare: SC Reflex Architecture SRL

Colaboratori: Constructor SC PRECOM SRL, Fotograf Sebastian Stan, Beneficiar Discovery Arena, Mobilier custom SC Ruscan Mob SRL

Comentariul autorului

În cadrul proiectului Discovery Arena, am propus o abordare integratoare cu scopul transformării unei construcții existente într-un complex de divertisment, combinând funcțiunea unei săli de jocuri pe calculator cu facilitatile adiacente de bar și de restaurant. Această inițiativă a fost conturata pentru a crea o atmosferă distinctivă, marcată de influențe fantastice și tematici inspirate din jocurile emblematice, cu o atenție deosebită acordată iluminatului pentru a crea un ambient captivant.
Itinerariul utilizatorului începe într-un vestibul ce îndeplinește funcția de zonă de intrare și primire. Decorat într-un stil fantasy, acest vestibul funcționează ca un preludiu pentru experiența ce va urma și este adiacent spațiului central, respectiv barului. Barul este poziționat astfel incat sa devina un prilej al socializarea intre utilizatori. Terariumul constituie capatul de perspectiva al spatiului central și introduce o notă naturală și vibrată. Din punct de vedere funcțional, terariumul genereaza un flux secundar.
Designul interior al acestui proiect se caracterizează prin juxtapunerea elementelor clasice cu cele contemporane. Elemente decorative, precum cornișele și ornamentațiile tavanului, au fost integrate pentru a pastra specificul casei. Accentele luminoase aplicate impreuna cu detaliile precum mastile radiatoarelor inspirate din Pick man transforma acest spatiu intr-o invitatie la joaca.
Punctul focal al întregului ansamblu îl reprezintă corpul de iluminat, menținându-și poziția centrală și contribuind substanțial la atmosfera generală. Acest corp de iluminat este format din conectori luminoși montați pe o structură metalică, generând astfel un spectacol dinamic de lumină și umbră, în perfectă consonanță cu caracterul fantastic al întregului complex. De asemenea, lumina se reflectă în mod elegant în blatul de quartz al barului si finisajul metalic al acestuia, conferind un nou nivel de complexitate spațiului.
Proiectul "Discovery Arena" exemplifică procesul de adaptare și metamorfozare a unei structuri preexistente într-un mediu multifuncțional contemporan. Integrarea tematicilor fantastice și a influențelor provenite din lumea jocurilor într-un context contemporan s-a concretizat printr-un conlucrare sinergică a aspectelor legate de iluminat și cromatică.