ro | en
KPMG România

KPMG România

Autori: arh. Corvin Cristian, arh. Adrian Oancea, arh. Ana Mălăianu, arh. Alia Al-Jabbari, arh. Vlad Hani
Birou de proiectare: Corvin Cristian Studio, Plusminus Arhitectura

Colaboratori:
Beneficiar: KPMG România
Executant fit-out: Corporate Office Solutions (COS)
Instalații: Instal Data Proiect
Iluminat: Greentek Lighting
Compartimentări, confecții speciale și mobilier custom: Arcade Group
Foto: Corvin Cristian

Comentariul autorului

Proiectul de amenajare interioară pentru KPMG a căutat să se alinieze cu valorile KPMG, reflectând valorile companiei, cum ar fi integritatea, excelența, curajul, unitatea şi angajamentul pentru îmbunătățirea lucrurilor.

Integritate prin design: Designul interior exprimă integritate prin utilizarea liniilor clare şi propune o abordare fără prea multe ornamente. Există o simplitate onestă care se conformează valorii KPMG de a face ceea ce este corect.

Excelență în detalii: Proiectul pune accentul pe detalii, fără să lase niciun colț neatins. Această abordare reflectă angajamentul KPMG de a nu înceta să învețe și să evolueze.

Linii curajoase: Designul încorporează linii curajoase, îmbrățișând o gândire îndrăzneață. Formele sinuoase, naturale şi gesturile generoase de design transmit o senzație de creativitate.

Spațiile comune: Proiectul a dorit să creeze spații sociale care încurajează interacțiunea în grup, promovând un sentiment de unitate. Sistemele de compartimentări din sticlă cu cadre verticale din lemn și draperiile oferă atât transparență, cât și intimitate, găsind un echilibru care se conformează valorii KPMG de respect pentru diferențele dintre noi.

Proiectul include caracteristici de sustenabilitate, cum ar fi tratamentele acustice, designul orientat către natură, cu linii organice și naturale, împreună cu inserții vegetale mari. Propunerea a căutat să combine forme organice, texturi naturale (furnir veritabil, piatră, țesături naturale) și o schemă de culori neutre. Majoritatea spațiilor beneficiază de lumină naturală, promovând bunăstarea utilizatorilor și sustenabilitatea în timp.

Conexiunea cu natura este reflectată de zonele plantate ample, vitrajele generoase spre exterior şi utilizarea materialelor naturale și sincere. Alegerea unei scheme de culori neutre şi a unei arhitecturi interioare atemporale creează un spațiu care promovează concentrarea, păstrându-și relevanța pe termen lung.

Mobilierul din lemn cu linii rotunjite si diferitele locuri de relaxare creează zone de conversație confortabile. Designul propune o atmosferă asemănătoare cu o galerie, în zona foyerului principal, în care sunt expuse opere de artă, reflectând angajamentul KPMG față de artă și cultură.

Proiectul de design interior pentru KPMG România a căutat să se alinieze cu valorile KPMG, punând accent pe confort, integritate şi sustenabilitate pe termen lung, creând un spațiu de lucru primitor, care încurajează interacțiunile umane.