ro | en
Design interior clinică

Design interior clinică

Autori: arh. Daniel Popescu, mng. proiect Cătălina Popescu, arh. Theodora Radu, arh. Mircea Comandatu
Birou de proiectare: Fabrica de Arhitectură

Colaboratori:
Instalații: COM-TID Engineering
Foto: Sabin Prodan
Text: arh. Ana-Maria Lazăr
Beneficiar: Umana Fertility
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Proiectul de design interior presupune amenajarea unei clinici de reproducere asistată. Miza proiectului a fost crearea unui mediu confortabil și relaxat pentru pacienți, care să le inducă ideea de optimism și speranță.
Propunerea vizează crearea unui parcurs din zona de primire în unitățile medicale susținut de o creștere graduală a intimității spațiului. Astfel, recepția este spațiul cel mai amplu, cu funcțiunea de zonă de primire. Caracterul public este marcat de înălțimea considerabilă a spațiului, tratat în culori cât mai neutre.
Trecerea din zona de recepție spre zonele de așteptare este făcută într-un mod cursiv prin preluarea printr-o linie curbă a lemnului ce mărginește pereții recepției. În această zonă, tavanul casetat din lemn coboară la scară umană, și induce o senzație de protecție. Rigurozitatea geometrică este îmblânzită de textura caldă a lemnului.
În cabinetele medicale regăsim aceeași materialitate, însă mobilierul ales este unul funcțional și ergonomic. Proiectul oferă un mediu propice vindecării și speranței pentru toți cei care intră în această clinică.