ro | en
Biroul din copac

Biroul din copac

Autori: arh. Karin Serban, arh. Andrei Serban
Birou de proiectare: ArhiDinamiK

Colaboratori:
Beneficiar: Diana Artene - nutritionist
Foto: ArhiDinamiK

Comentariul autorului

Vrksasana - Postura de copac din Yoga – reprezintă rădăcina conceptuală în amenajarea acestui spațiu cu personalitate unică, simbolizând mesajul pe care beneficiarul dorește să îl comunice către clienții cabinetului de nutriție: o sinteză între echilibru, stabilitate, forță, relaxare și concentrare.
Cadrul amenajat se desfășoară pe două niveluri și se distinge prin înălțimea zonei principale, conferindu-i astfel un caracter arhitectural captivant, deși dimensiunile sale sunt relativ modeste. Conceptul care guvernează întregul design se exprimă printr-o estetică modernă, caracterizată de forme pure și linii drepte.
Simbolismul copacului se reflectă în toate aspectele designului, evidențiat în mod concret prin intermediul unui trunchi de copac realist, care pare să susțină biroul conceput ca un veritabil "cuib". Această temă este subliniată și continuată în compoziție prin intermediul unor elemente stilizate, cum ar fi benzi de iluminat LED, dispuse pe tavan, și șipci de lemn pe pereți sugerând crengi, benzi de led flexibile reprezentând liane.
Fototapetul cu imaginea pădurii, vizibil atât din zona de recepție cât și din birou, setează scena, extinde perspectiva conferind interiorului noi dimensiuni spațiale.
Vitrajul etajului către zona de așteptare, ce înrămează imaginea pădurii, redefinește spațiul, inițial restrâns, al biroului, creând un ansamblu unitar. “Cuibul” este conceput ca un loc bine definit, privat, intim, menit să mențină o conexiune vizuală și conceptuală cu zona de primire, cele două spații interacționând în mod semnificativ, completându-se reciproc și contribuind la formarea unei imagini concludente și complete.
Atmosfera este subliniată și consolidată prin intermediul efectelor acustice subtile, precum cântecul păsărilor, și a detaliilor decorative rafinate, cum ar fi figurinele reprezentând pasări. Astfel, rezultă un spațiu compact, însă imbogățit cu o personalitate unică și definitorie, cu un impact semnificativ asupra celor care îl experimentează.