ro | en

Vinexpert, Unirii

București, România
Autori: arh. Cristian -Cosmin Frunză, arh. Alexandra Ioana Frunză / SC COFRAN DESIGN SRL

Comentariul autorului

Provocarea cea mai mare în cazul amenajării acestei locații a fost refolosirea cât mai multor piese de mobilier din lemn masiv de fag, ce au aparținut unei locații anterioare. Fiind în stare destul de bună, acestea au putut fi recondiționate relativ ușor.
Aproximativ 90% din mobilier este refolosit, ca de altfel și scândura de paleți de la grupurile sanitare. Barul a fost conceput prin alăturarea si adaptarea unor piese de expunere mai vechi. Peretele decorativ de la intrarea/ieșirea din grupurile sanitare este alcătuit din plăcuțe ce au aparținut unor cutii de vinuri mai vechi.
Tot în ideea îmbinării noului cu vechi, am ales să păstrăm pardoseala de marmură, după ce a fost recondiționată corespunzător. Am păstrat de asemenea și anumite elemente decorative ale tavanului, pe care le-am revopsit și adaptat la amenajarea noastră.
Mobilierul din cadrul grupurilor sanitare, precum și ușile, au fost la rândul lor adaptate de la vechea locație.
Printre elementele noi introduse în conceptul amenajării se află vopselurile decorative cu efect de cupru, dar și corpurile de iluminat cu aspect de cupru și prezență scenică. Acestea completează armonios spațiul, oferindu-i căldură și intimitate.



Alte lucrări cu aceiași autori: