Comentariul autorului
Amenajare Hotel Rina
Proiectul de remodelare al Hotelului Rina din Sinaia a inceput in 2019, cand am primit tema de a face o propunere pentru zona de receptie, lobby, Sali de conferinta si restaurant, in suprafata totala de 2100 mp. Cladirea are o arhitectura socialista, fiind construita in anul 1970, si este unul din cele mai mari hoteluri montane din Romania, cu peste 240 de camere.
Spatiile erau amenajate intr-un stil eclectic, probabil undeva in jurul anului 1998-2000.
Brief-ul a fost destul de liber din punct de vedere stilistic, asa ca am propus o directie de design care care imbina un aer retro cu finisaje moderne. Am vrut sa avem un spatiu cald si primitor, amenajat in culori naturale, cu inspiratie (evident) montana. Ne-am uitat la un stil care imbina elemente bine finisate, ale unui hotel de 4 stele, cu elemente naturale rigide (texturi de piatra nefinisata, texturi de lemn spart).
Spatiile sunt generoase, pentru a acomoda un numar mare de clienti. Pe langa Receptia hotelului si zona de lobby (asteptare), am propus o serie de functiuni noi: am inlocuit locul de joaca pentru copii cu o zona de bar ce se afla in imediata apropiere a salilor de conferinte. Acest Whisky Bar devine o zona tampon, servind atat ca un debuseu pentru lobby, cat si ca un spatiu de relaxare pentru clientii ce participa la conferinte in interiorul hotelului.
Pentru a ne alinia unui concept in zona montana am folosit placari de lemn si elemente realizate din lemn masiv. Pardoselile sunt realizate din marmura, la fel si unele placari ale elementelor structurale. Pentru pardoseli am folosit 2 tipuri de stereotomii: patrate si hexagoane, pentru a sublinia diverse zone de circulatie.
Lobby-ul este dominat de un perete valurit, realizat din lemn si iluminat cu LED. Am gandit acest element de decor dupa ce am studiat miscarea padurilor de conifere in bataia vantului. Unduirea copacilor ne-a dat imaginea pe care am transpus-o in lemn.
O alta zona importanta este reprezentata de cele 2 biblioteci verticale din lobby. Acestea sunt pline de obiecte retro, multe din ele recuperate din fosta amenajare a hotelului, si servesc ca o legatura (memorabilia) cu trecut cladirii.
Zona de whisky bar este dominata de un semineu central. Frontul barului este placat cu piese din terracotta realizate manual la Medias, in una din cele mai vechi fabrici de terracotta din Romania.
Piesele sunt desenate de noi si realizate dupa un desen custom, si sunt inspirate din sindrilele cabanelor montane.
Alte lucrări cu aceiași autori: